Saturday, August 27, 2011

en het blijft spannend

Vanochtend werd ik eerst opgeschrikt door een BAT van Eric Menkveld betreffende een Citroenkwikstaart bij Zandkes. Gelijk erheen, maar er bleken twee probleempjes. De vogel was uit beeld en Arend had op de display van Eric zijn toestel al een goede foto bekeken en daarop was inderdaad een erg bleek kwikje te zien, maar mogelijk toch geen Citroen.

Terug thuis al wel wat in de tuin gevogeld met de eerste Roodborst van het seizoen, een Fitis en 2 Tapuiten. Dat schoot dus niet echt op. Er werd echter weer gebat. Dit keer een Sperwergrasmus, de eerste van het jaar voor Texel. Snel Fine ingeladen en op naar het Reddingboothuis. Daar stonden de ontdekkers, Pieter Duin en Arend Wassink, in de berm en ze hadden de vogel in beeld. Iet wat in de begroeiing van een Vliertje, maar daar kwam hij snel uit en kon ik hem door de scoop heel aardig bekijken.

In de avond voor nog wat hvp-trek staan posten. Dat leverde 190 Zilverplevieren, 17 Regenwulpen en wat ander grut op. Ook een jagende Boomvalk en een juveniele Wespendief die in Dorpzicht inviel waren leuk.

No comments:

Post a Comment